magyar
english
deutsch
Balatoni Kikötők - hajózási útmutató és kikötői atlasz
Yachtmen's guide
« vissza

Zamárdi
Zamárdi kikötő

Nyitvatartás:
VI. 15. - IX. 15
Kikötővezető:
Czár Lajos
Telefon:
(84) 348-400
E-mail:
zamardipmh@t-online.hu
Internet cím:
www.zamardi.hu
Kikötőhelyek száma: 48
Kikötőbejárat koordinátája:
46° 53.19' N, 17° 56.17' E
A Balaton keleti medencéjének déli partján található Zamárdi kikötője. A kis vitorlás- és csónakkikötő közforgalmú, de a kis vízmélység miatt csak kis merülésű hajók tudnak kikötni. A parti oldalon és a nyugati móló partfalánál 47 vascölöpös kikötőhely van. A vendégek számára lehetőségek szerint biztosítanak helyet.
A nyugati móló tövénél kishajó sólya található. Közvetlenül a parton éttermek. A kikötő vize és a kikötőbejárat környéke nagyon sekély, ezért nagyobb tőkesúlyos hajókkal nem lehet megközelíteni.
A kikötő környékén nincs jellegzetes tájékozódási pont. A kikötőbejáratban az északi mólófejen megvilágított vörös hengeres tetőjellel ellátott vörös-fehér, a délin zöld kúp tetőjellel ellátott zöld-fehér csíkozott oszlop áll.
Tervezett kikötőátalakítás: 341 vitorlásnak és 34 csónaknak biztosítana helyet, de pontos információ nincs róla hogy megépül e.

A Zamárdi Vitorláskikötő pontacíme:
Zamárdi, Bácskai u partszakasz

Térkép
Kikötőtérkép
Kikötőtérkép
Távolságábra


Zamárdi Zamárdi kikötő galériaképei

A környék turisztikai látnivalói


Zamárdi

Zamárdi

37 kép

Vonzerejét a több kilométer hosszan elnyúló gondozott, vizesblokkokkal ellátott, füves szabadstrand jelenti. Kikötője csónakok, kishajók fogadására alkalmas. A strandhasználat a településen ingyenes, a biztonságot ingyenes orvosi ügyelet és vízimentő-szolgálat felügyeli. 2007 óta minden júliusban a településen tartják a Balaton Sound-ot, melyen főként az elektronikus zene képviselői lépnek fel.

 Városi szabad strandok:

A település 10 km-es partszakaszán több ingyenesen használható szabadstrand található. A gyöngykavicsos parti sétány mellett öltözőkabinok, szemetesek, 500  méterenként stégek vannak, gépkocsival behajtani tilos, és kutyát sem szabad arra sétáltatni. A parton végig több helyen napozóágyakat, vízibiciklit lehet kölcsönözni, szörfiskola is működik, és egy vízi csúszda is található.

Zamárdi látnivalói:

- Tájház (1847-ben épített oszlopos tornácos vályogház nádtetővel, korhű berendezéssel)
- Zamárdi Néprajzi Gyűjtemény ( A zamárdi emberek életének tárgyi emlékeit bemutató kiállítás)
- Nepomuki Szent János szobor (Fő utcán, a templom mögött)
- Szamárkő (rejtélyes eredetű sziklatömb a falu nyugati végén, a Kiserdő szélén)
- Kőhegyi kilátó a Rákóczi-emlékkővel
- Hősök Kápolnája (neobizánci stílusban épült)
- Kopjafa az 1848-as hősök tiszteletére
- Tengeri Akvárium (magángyűjtemény-Akácfa u. 4/a)

Military Park

A Magyar Néphadsereg eszközeinek a kiállítása 1950-80-as éveki között. Megtekinthető közel félszáz eszköz, nagyon szépen karbantartva. Bizonyos gépekre felmászhatunk és belemehetünk, sőt egyes darabok a helyszínen kipróbálhatók, vezethetők. Látható itt T34-es, T55-ös harckocsi, lánctalpas csapatszállító, régi katonai teherautó, gumikerekes páncélos jármű, rakéta, páncéltörő stb. Az itt kiállított eszközök hatástalanítása a nemzetközi fegyverzetkorlátozási egyezmény (CFE)-ben foglaltak szerint, többszöri ellenőrzés mellett történt.
A létesítmény egész évben, napkeltétől napnyugtáig látogatható. A szomszédban, paintballpálya is üzemel.
www.harckocsi.hu, 30/377 77 73, 20/377 77 73, 30/ 350 04 00Vendéglátó helyek

A környék ajánlott vendéglátó egységei


Adatbázisunkban még nem szerepel egy vendéglátóhely sem ezen a településen. Ha Ön szeretne megjelenni itt, kérjük, írjon nekünk az info@balatonikikotok.hu e-mail címre!


Facebook kommentek


Merényi Tamás
VÍZIMENTŐK
+36 87 568 168 VÍZIRENDŐRSÉG
+36 84 310 712
MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG
+36 1 460 6925 BALATONI HAJÓZÁSI ZRT.
+36 84 319-548