magyar
english
deutsch
Balatoni Kikötők - hajózási útmutató és kikötői atlasz
Yachtmen's guide
« vissza

Balatonfüred
Humán Jövő 2000 Kht. kikötője

Nyitvatartás:
szezonban üzemelő kikötő
Kikötővezető:
Rothweil Ildikó
Telefon:
(30) 478-7748
Internet cím:
www.uduloszallok.hu
Kikötőhelyek száma: 23
Vendéghelyek száma: 0
Kikötőbejárat koordinátája:
° ' N, ° ' E
A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Humán Jövő 2000 Kht. kikötője. Jól védett kikötő. A kikötőbejárat közös a MAFC-UNI Hotel kikötőjével.

Térkép
Kikötőtérkép
Kikötőtérkép
Távolságábra


Balatonfüred Humán Jövő 2000 Kht. kikötője galériaképei

A környék turisztikai látnivalói


Balatonfüred

Balatonfüred

38 kép


- A Kékszalag vitorlásverseny: a hajók a teljes Balatont megkerülik. Balatonfüred - Kenese - Siófok - Keszthely - Balatonfüred útvonalon.
Minden évben július közepén rendezik meg a legnagyobb hagyományokkal rendelkező, leghosszabb európai tókerülő, 200 kilométer össztávú versenyt.
 - Anna bál: Az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezte meg Szentgyörgyi Horváth Fülöp János leányának, Anna-Krisztinának a tiszteletére Balatonfüreden a Horváth-házban. Anna az első bálon ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernővel, a szabadságharcossal. Minden évben az Anna naphoz legközelebbi szombaton tartják meg az Anna-bált, ahol a haza legjelesebb művészei, politikusai képviseltetik magukat. A bált követő délelőtt a bálkirálynő és udvarhölgyei a Móló színpadon bemutatkoznak a közönségnek, majd lovas huszárkísérettel végigkocsikáznak a városon.
- A füredi borhetek, melyet minden év augusztusában rendeznek meg (a vidék legismertebb borai az olaszrizling, a rizlingszilváni, a tramini, a zweigelt és a kihagyhatatlan muskotály)
- A Kossuth Lajos-forrás a Gyógy-téren, a kútház 12 oszlop által tartott tető, klasszicista savanyúvízű ivócsarnok, épült 1800-ban.
- Huray villák (Jókai Mór sógora, Huray István Füred nevezetes emberei közé tartozott.)
- Széchenyi kastély, ma a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola területe. Elején egy korszerű, kétemeletes épület, majd beljebb a telek közepén három másik.
- Állami Szívkórház: átalakították kardiológiai rehabilitációs központtá  a szív- és keringési betegségben szenvedők számára. Környéke védett gyógyövezet, Balatonfüredet 1971-ben gyógyüdülő várossá nyilvánították.
- Jókai Emlékház (jelenleg felújítás alatt)
- Szent Mihály templom romja
- Jókai-kilátó aTamás-hegyen (a magyar boglárka lepke (Iolana iolas) és a leánykökörcsin virág (Pulsatilla grandis) a város szimbólumai megtalálhatók a Tamás-hegyen)
- Lóczy barlang

Balatonfüred Vizisípálya

Balatonfüred Vizisípálya

17 kép

Pentasi Kft.
30/2109-649Vendéglátó helyek

A környék ajánlott vendéglátó egységei


Hordó Csárda

Hordó Csárda

Változatos ételek és csodás panoráma várja az idelátogatókat.
Tovább »Facebook kommentek


Merényi Tamás
VÍZIMENTŐK
+36 87 568 168 VÍZIRENDŐRSÉG
+36 84 310 712
MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG
+36 1 460 6925 BALATONI HAJÓZÁSI ZRT.
+36 84 319-548