magyar
english
deutsch
Balatoni Kikötők - hajózási útmutató és kikötői atlasz
Yachtmen's guide

Könyvajánló

Nagy Balaton Könyv

Nagy Balaton Könyv"A '60-as évek megkapóan eredeti épületei. Strandok, autók, vendéglők, reklámok. Életképek a '70-es évekből. És a leírása annak, ami a rendszerváltás óta történt..."

Ez a 370 oldalas, több mint 400 színes képet tartalmazó, most megjelent könyv három évig készült, de korábban még másik fél évtized előzte meg az összeállítását. Ez idő alatt összegyűjtöttük a korabeli, akkoriban jól, ma már kevéssé ismert színes felvételeket a Balaton legfontosabb 30 településéről. A képek közül kiválogattuk a legjellemzőbbeket, a legérdekesebbeket -- így a harmaduk került bele a válogatásba --, és sorba rendeztük őket, a városokhoz, falvakhoz, vízpartokhoz köthetően.

Megrendelhető:
http://nagybalatonkonyv.hu/
Kötésmód:
Oldalszám: 370 oldal
Méret:
Kiadó: Mezőhír Média Kft.
Ár: Ft
Megjelenés éve: 2012


Balatoni kikötők

Balatoni kikötők

Horváth Csaba

Elkészült egy új és teljesen naprakész hajózási útmutató könyv, mely BALATONI KIKÖTŐK címet viseli. Kettő az egyben, egyszerre térkép és szöveges pilótkönyv, a jól ismert ADRIAI KIKÖTŐK stílusában.

A könyv fekete-fehér térképvázlatai a turistatérképeken megszokottnál nagyobb méretarányban a mutatják be a teljes Balaton-partot, miközben a legkisebb csónak kikötőtől kezdve a legnagyobb marináig felsorakoztatják az összes kikötő kinagyított részletes rajzát. A térképvázlatokat rövid szöveges leírások egészítik ki. A könyvből megtudható, hogyan néznek ki a kikötők, hány vendéghellyel rendelkeznek és azok hol vannak, milyen szolgáltatásokat nyújtanak, megtudhatjuk, találunk-e a kikötően zuhanyt, éttermet, kapni-e parti áram csatlakozást, és hogy a hajónkon ülve letölthetjük-e e-mailjeinket kikötői WiFi-rendszeren keresztül.

Horváth Csaba, a könyv szerzője saját légifotóit felhasználva rajzolta meg a teljes partvonalat, ellenőrizte a kikötő jellegzetes GPS pozícióit, lemérte a hajózási útvonalak környéki vízmélységet.
Kötésmód: keménytáblás cérnaf?zött
Oldalszám: 160
Méret: A4
Kiadó: Jachtnavigátor
Ár: 9990 Ft
Megjelenés éve: 2009


Frissítés letöltése
2010-03-02


Belelapozok

Jachtnavigátor I.

Jachtnavigátor I.

Horváth Csaba

Magyarországon egyedülálló, nemzetközi színvonalú

JACHTNAVIGÁTOR

kishajósoknak szóló hajózási kézikönyv elmúlt években méltán sikert aratott, így most újra vitorlát bont. A kilencvenes évek közepén útjára indult – s eleinte csak fénymásolatban, majd digitális nyomdában sokszorosított formában terjesztett – könyv az évek során egyre bővült, míg 2002 nyarán az Alexandra kiadó gondozásában országosan is megjelenhetett. Most új struktúrában, a technikai-műszaki fejlődést követve, felfrissítve és az előző kiadások, az olvasói igények tapasztalatai alapján jelentősen kibővülve hamarosan megjelenik.
Az eddigi kétkötetes könyvhöz újabb kötet társul, és a kibővített első kötet is osztódott, ezzel a quadrilógiává nőtt munka a tengeri sporthajózás minden elméleti és gyakorlati területét tárgyalja. A tengeri hajózás világával ismerkedők, a kishajós tengeri vizsgákra készülők és az ismereteiket bővítő gyakorlott hajósok a könyv segítségével egyaránt birtokába juthatnak az elégséges, a szükséges és a lehető tudásnak…

Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám: 448
Méret: 185 x 265 mm
Kiadó: Jachtnavigator
Ár: 18990 Ft
Megjelenés éve: 2010Belelapozok

ADRIAI HAJÓZÁSI KÉZIKÖNYV

ADRIAI HAJÓZÁSI KÉZIKÖNYV

Mladen Šutej

A neves horvát hajózási szakértő, Mladen Šutej szerkesztésében megjelenő hajózási kézikönyv 528 oldalon, 420 térképpel és több mint 500 színes fotó segítségével mutatja be az Adriai-tenger teljes horvátországi partszakaszát hajózási szempontból.
A kézikönyv jól használható és áttekinthető információkkal szolgál. 264 természetes kikötőn, védett horgonyzóhelyen és modern marinákon kalauzolja végig az olvasót, részletes kikötői helyszínrajzokat kínálva. A korábbi hasonló kiadványoktól eltérően minden kikötőhely ismertetéséhez több légi felvétel is tartozik, amelyek segítségével a vízi járművek vezetői jó előre megtervezhetik az érkezés részleteit, így a biztonságos kikötés nem okozhat többé gondot egyetlen adriai kikötőben sem.
Kötésmód: keménytáblás
Oldalszám: 528 oldal
Méret: 200 × 270 mm
Kiadó: Kossuth Kiadó
Ár: 14 900 Ft
Kedvezményes ár: 12 Ft
Megjelenés éve: 2010


SZENVEDÉLYEM A TENGER

SZENVEDÉLYEM A TENGER

CORNELL, JIMMY

Jimmy Cornell neve Magyarországon elsősorban az ARC, vagyis az Atlantic Rally for Cruisers atlanti-óceáni vitorlásverseny és több föld körüli túraverseny -mint az America 500 vagy a Hong Kong Challenge- kapcsán ismert. A világ legnépszerűbb, a túravitorlázók ezreinek álmait valóra váltó vitorlásversenyeinek szellemi atyja erdélyi származású, aki ma is jól beszél magyarul. Ez a könyve az első, mely végre magyar nyelven is megjelenik. Több mint harminc év élményeinek anekdotái színes forgatagban elevenednek meg a lapokon, ugyanakkor egyforma könnyedséggel feszegeti az óceáni vitorlázás gyakorlati, műszaki és emberi kérdéseit. Jimmy Cornell eseménydús élete egyformán szolgálhat példaképül az elhivatott óceáni hajósok, valamint a tenger iránti szenvedélyüket bontogató nyári adriai vitorlázók számára.

Kötésmód: cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám: 490
Méret: 184 x 252
Kiadó: Noonsite Ltd.
Ár: 9990 Ft
Megjelenés éve: 2007

Merényi Tamás
VÍZIMENTŐK
+36 87 568 168 VÍZIRENDŐRSÉG
+36 84 310 712
MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG
+36 1 460 6925 BALATONI HAJÓZÁSI ZRT.
+36 84 319-548